Par/Relationer

 "Parsamtal ger er verktyg för att kommunicera bättre"

                              Love is connection

Våra relationer, att känna samhörighet har en stor betydelse för att vi ska känna meningsfullhet i våra liv. Jag vänder mig till er som vill stärka er relation få en bättre kommunikation och en större förståelse för varandra... Kärleksrelation, syskon, förälder eller vän. Jag kan erbjuda olika komunikationsmodeller och hjälp till att sortera i vad som är JAG vad som är Du och vad som är VI.

VÅR KÄRLEKSRELATION

Ganska tidigt i våra relationer så bildar vi ett osynligt eller hemligt avtal med varandra, vilket betyder att vi får en roll med varandra. Lite som att vi tar fram olika delar av oss beroende på vem vi umgås med. Är det något ni kan känna igen! Vissa känns lättare att vara med och andra svårare. När vi skapar oss en kärleksrelation så är det ofta den där personkemin som känns så härlig. Våra likheter och våra positiva sidor, lust och nyfikenhet, vad kan vara härligare. Även olikheterna, tänk att vara  med en person som är allt annat än vad jag är. Vi känner oss hela tillsammans.

OLIKHETERNA

Våra olikheter kan vara väldigt spännande och vi kompletterar varandra. På vägens gång så kommer en del av dessa olikheter, de delar där vi står långt ifrån varandra skapa svårigheter och hinder. Här är det lätt att vi börjar anklaga den andra, Kanske utifrån att inte själv känna sig förstådd eller respekterad eller att vår partner säger eller handlar på ett sätt som vi inte tycker om och vi hamnar i konflikt. Det i sin tur resulterar i att vi stänger av och kommer längre ifrån varandra. I min par och relations coaching kommer vi tillsammans sortera i våra olikheter, skapa en trygg miljö där vi lyssnar på varandra för förståelse och acceptans. Men framförallt öva på att det är möjligt att ta in min partners åsikter tankar och känslor utan för den skull förändra mina egna.

 Väldigt ofta blir det en kamp om rätt o fel.

 Vi tränar på att olika är okej.

Allt som oftast så kommer då nya vägar och synsätt att öppnas, och vi får en möjlighet att närma oss varandra där båda känner sig sedda och respekterade.

RELATIONSÖVNINGAR

Ibland kan det vara till hjälp att med enkla övningar så som lite olika frågeställningar till varandra, få en ökad närvaro, uppskattning, ärlighet, och kontakt.

Exempel på övningar/kommunikationsmodeller:
En uppskattningsdialog.
De 3 bästa med min partner.
Empatisk kommunikation.
Mitt respektive ditt bidrag till relationen.
Imago (kärlekens dialog)

Det här arbetar vi med i samtalsrummet men det finns även en möjlighet att få hemskickat om det är något ni skulle vilja prova på innan ni bestämt er för att komma i relationscoaching.